חזון

לשנות את פני החברה, לחזק את אוכלוסיית עוטף עזה, לייצר צמיחה ולשפר משמעותית את איכות החיים בפריפריה. לקרב את הפריפריה למרכז בכל היבט של החיים:

  • הקמת מרחב חדשנות הכולל פארק הייטק ומרכז חינוכי
  • מרחב החדשנות יהווה "מנוע" תעסוקתי, כלכלי וחינוכי וישרת אוכלוסייה נרחבת מאוד מהפריפריה
  • כל ההכנסות מתפעול מרחב החדשנות יחזרו לאוכלוסיית עוטף עזה ויסייעו לצמצם את הפערים בין המרכז לפריפריה

רקע

מזה עשרים שנה, נמצאים קיבוצי עוטף עזה בתהליך של צמיחה למרות משבר ביטחוני מתמשך. משפחות חדשות ביחד עם בני קיבוץ אשר החלו לחזור לאחר לימודיהם הגבוהים, מאכלסות מחדש את הקיבוצים, תוך חיפוש דרך לשינוי חברתי וכלכלי על רקע הקיבוץ המתחדש.

החזרה ממבצע צוק איתן הייתה טראומטית, התחושה הייתה שהמלחמה לא נגמרה, אלא פסקה באופן שרירותי כמו שהתחילה. יתרה מזאת, נושא המנהרות שהיה בגדר שמועה עד לצוק איתן, הפך להיות המרכיב המרכזי בתחושת הסכנה, שהותירה אותנו המדינה לאחר צוק איתן.

לתושבי האזור היו שתי אלטרנטיבות להתמודדות עם המצב:

1. למחות ולהיחלש

2. ליצור ולהתחזק

הקמת ה-SouthUp הייתה האלטרנטיבה השנייה. אלטרנטיבה של יצירה והתחזקות. אלטרנטיבה שיוצרת חוסן בצבור על כל חלקיו ורבדיו.

אנשי חינוך והייטק מהאזור ואנשי עסקים מסן דייגו יזמו הקמת עמותה ללא מטרות רווח, לבניית חממה טכנולוגית, שתביא את עולם החדשנות לעוטף עזה ותחזק את התושבים ברבדים שונים של החיים – תעסוקה, חינוך, כלכלה.

במסגרת העמותה הקמנו 2 חממות טכנולוגיות באזור. המטרה המרכזית שהציבו מייסדי המקום לעצמם, להביא את החדשנות לעוטף עזה על מנת להחדיר מרץ והשראה למגוון תחומי חיים.

במשך שנה וחצי הצלחנו להביא לעוטף 16 חברות סטרטאפ, בעזרת הרשות לחדשנות שהציבה תנאים מועדפים לחברות על מנת שתצטרפנה לחממות באזור זה.

לאחר הקמת החממות קמו 3 צוותי חשיבה, כלכלי, חברתי וחינוכי.

הצוות הכלכלי

הצוות הכלכלי הגדיר את אופי החברות שהיינו רוצים לראות בחממה, כאשר אחד המדדים המרכזיים היה ייתכנות צמיחה והשארות באזור, לפרק זמן של 5 שנים לפחות. המדד השני יכולת הגדלת מעגל העובדים מתוך האזור. המדד השלישי בנושא הכלכלי, השתלבותם של היזמים בפרויקטים עם מערכת החינוך.

הצוות החברתי

הצוות החברתי בדק את הצרכים התרבותיים והחברתיים של האזור. הוא הציג אפשרויות לשילוב עובדי החברות בחברה המקומית, מבחינת מגורים, חינוך ותרבות.

הצוות החינוכי

הצוות החינוכי חיפש דרכים לקשור בין העולם הטכנולוגי המתחדש לבין המרחב החינוכי, שייצג עולם ערכים הומניסטי לצד התפתחות טכנולוגית עכשווית.

בימים אלו אנחנו נמצאים בשלבי צמיחה מואצים, אנחנו פועלים להכשיר בניינים נוספים לטובת החממה, פועלים להקים מרכז חינוך חדש המותאם לערכינו ולמאה ה-21 ובעזרתם של משקיעים מקהילת סן דייגו, אנחנו בשלבי הקמה של SouthUp Impact Fund – קרן הון סיכון להשקעות בסטארטאפים. הקרן תשקיע אך ורק במיזמים אשר קיבלו מענקים מרשות החדשנות ולכן היא מהווה הזדמנות השקעה ייחודית בעולם הסטארטאפים ובנוסף היא תאפשר לנו לייצר מחויבות משמעותית יותר עם החברות.

במידה ויש לכם רעיונות נוספים שיוכלו לקדם אותנו לעבר המטרה שלנו, נשמח לשמוע מכם.
אנחנו תמיד מעוניינים להרחיב את מעגל הידידים והשותפים שלנו.

אבני דרך

2014
2015
2016
2017
2018
2019
2021
2025
2030
מערכת 'צוק איתן', עוטף עזה התעורר לאיום חדש מורכב מכל קודמיו. איום המנהרות. מציאות זו הכריחה אותנו לחשיבה מחודשת על עתיד האזור.
בעקבות איום המנהרות ותחושת חוסר האונים של אנשי האזור, ניסינו במערכת החינוך האזורית, לעורר את התודעה בדבר יכולתנו לקחת את האחריות לחיינו בידנו. הקמנו מעין "האקתון" שנמשך כחצי שנה, שבו לקחו חלק 10 קבוצות של תלמידים שעסקו בניסיון לפתור את בעיית המנהרות. זה הוליד את הרעיון להקמת SouthUp.
הוקמה עמותת SouthUp במטרה לקדם חדשנות בעוטף עזה במקביל קבוצות תלמידי תיכון החלו בפרויקט לבניית ננו לוויין כדרך לחשיפה לעולם ההיי-טק.
כנס סטארטפים ראשון התקיים בפברואר. כנס זה היווה את אבן היסוד להצטרפות ראשוני החברות לחממה. לאחר מאמצי איגום משאבים, שופץ המבנה במתחם ובאוגוסט נכנסו ראשוני החברות.
בנובמבר פתיחת המתחם החדש והמשופץ בקיבוץ ניר עם וקליטה נוספת של חברות חדשות לחממה.
מתחמי החדשנות של SouthUp משתרעים על 1200 מ"ר, פועלות בהן 14 חברות סטארטאפ המעסיקות 65 עובדים.
המטרות לשנה זו הן שאפתניות אך ישימות – שיפוץ מבנה נוסף והגדלת מתחמי החדשנות ב 750 מ"ר נוספים, קליטת 10 חברות נוספות, הקמת קרן השקעות אימפקט והקמת 2-3 חממות טכנולוגיות ייעודיות. כמו כן, חניכת כיתה ראשונה במרכז החינוך החדש.
7000 מ"ר של מתחמי חדשנות, המכילים 70 חברות סטארטאפ וכ- 600 עובדים. השקעה שנתית חוזרת של SouthUp לאזור בסך 3 מיליון ₪ לפיתוח וחיזוק הקהילה. בית הספר החדש מכיל 300 תלמידים מכיתות ז'- י"ב.
פארק הייטק, סביב בית הספר.

הנהלת SouthUp

חממת SouthUp הוקמה ומנוהלת ע"י חברת ERNY שמתמחה בייזום ובהקמה של מתמחי חדשנות בפריפריה של הנגב
Gil_Shvartzman

גיל שוורצמן

מנכ"ל
DSC_5246g

קרן מגן

מנהלת תפעול

השותפים שלנו

בנוסף לתורמים המייסדים הצטרפו תורמים, נותני חסות ושותפים נוספים, אשר לכולם חלק חשוב בתהליך ההקמה ובתרומה ליכולת שלנו לממש את החזון שלנו. חברים אלה נמנים עם אגודת הידידים של SouthUp וביניהם:

תורמים מייסדים

SouthUp הוא מיזם מאוד חדשני, לקח לנו הרבה זמן עד שפיתחנו את המודל, הרעיון הראשוני עלה ביום העצמאות 2015, את העמותה הקמנו רק ב מרץ 2016, לאחר שהבנו מה צריך ואיך צריך לעשות.

אנחנו עדיין בשלבים מוקדמים אך גדלים ומתחזקים מיום ליום, צוברים עוד שותפים ומפתחים עוד יכולות.

אנחנו חייבים הרבה תודה לתורמים המייסדים שעזרו לנו להקים את העמותה ומלווים אותנו לאורך כל הדרך – ידידינו מסן דייגו, שחלקם גם חגגו איתנו באותו יום העצמאות המדובר.

Acheatel Larry & Janet

Bielas Wolf & Brenda

Kornfeld Rick & Carol

Lew Bill & Shana

Levitt Gary & Sheryl

Michan Carlos & Esther

Speigel Leo

Viterbi Alan & Caryn

Ellman David & Claire

Viterbi Andrew

Carnick Dan & Debbie

Viterbi Valerie

Feinswog Ira & Andrea